summon

 

odbrraskLib
turnitinUser Education Programua

Up

Exhibition

Pameran ini adalah memberi tips/ cara untuk membantu para pelajar menghilangkan tekanan ketika menghadapi peperiksaan.

Pameran ini adalah memberi tips untuk menghasilkan sebuah taman yang menarik. Ianya meliputi beberapa prinsip dan elemen reka bentuk, seni, grafik, bangunan, hiasan dalaman dan sebagainya. 

Pameran ini memberi maklumat mengenai penyakit Influenza  yang dikenal sebagai pernafasan yang sangat menular ketika ini. Agen penyebab penyakit dan langkah pencegahan juga diberikan sebagai langkah mengelakkan diri daripada terkena penyakit ini.

Maksud Kod Nombor Kitar Semula Pada Produk Plastik

Objektif pameran ini adalah untuk memberitahu pengguna agar dapat memahami kod kitar semula yang dilampirkan di bahagian bawah produk plastik. Selain itu, ianya digunakan untuk mengenal pasti jenis plastik serta kebolehan mengitar semula sesuatu barangan.

Pameran ini adalah memberi tips reganggan otot yang boleh dibuat ketika bertugas di pejabat.

Kempen Jimat Air Jangan Membazir

Objektif pameran ini bertujuan memupuk sikap jimat air dalam kalangan pengguna dan usaha untuk mengurangkan tahap penggunaan air secara per kapita.

Pameran ini adalah memberi maklumat kepentingan penjagaan kesihatan. Dengan kesihatan yang baik, minda akan lebih terbuka dan mendorong kepada pemikiran dan melakukan perbuatan yang positif.

Pameran ini adalah memberi maklumat atau fakta menarik dan pelik sebagai pengetahuan umum.

Pameran ini memberi maklumat atau fakta menarik tentang membaca sebagai pengetahuan am.

Pameran ini memberi maklumat mengenai virus yang sedang tular diseluruh Negara. Virus ini dikenali sebagai Novel Coronavirus ataupun nama lainnya Covid-19. Maklumat yang dikongsikan di dalam pameran ini adalah bagaimana virus ini merebak, tanda-tanda dan gejala terkena virus Covid-19 dan langkah-langkah melindungi diri daripada terkena jangkitan Covid-19.

Pameran ini memberi maklumat mengenai jenis-jenis dan fungsi setiap mahkamah yang ada di Malaysia sebagai pengetahuan umum.

Pameran ini memberi kesedaran kepada umum tentang Autism iaitu ciri-ciri ganguan pertumbuhan tumbesaran kanak-kanak dan terdapat maklumat mengenai gejala, komplikasi dan langkah rawatan untuk kanak-kanak Autism ini.

Pameran ini mengenai Kuala Lumpur yang diangkat oleh UNESCO sebagai Ibu Kota Buku Dunia untuk tahun 2020. KLWBC 2020 ini akan mengadakan lebih 300 program bermula 23 April 2020 sehingga 22 April 2021.

Hari Perisytiharan Melaka Sebagai Bandaraya Bersejarah

Informasi yang ingin disampaikan di dalam pameran ini adalah tempat-tempat bersejarah Negeri Melaka dari dahulu sehingga kini sempena menyambut Hari Perisytiharan Melaka sebagai Bandaraya Bersejarah bertepatan dengan pengiktirafan Melaka sebagai Bandar Warisan Dunia oleh UNESCO dan juga mendapat status negeri maju.

Pameran ini adalah pemberitahuan kepada umum tentang kesedaran masyarakat akan pentingnya peranan lebah sebagai pendebunga untuk ekosistem kita. Pameran ini juga memberi pengetahuan tentang jenis-jenis lebah dan jenis-jenis madu yang dihasilkan oleh lebah.

Pameran ini memberi kesedaran kepada masyarakat tentang bahayanya penggunaan tembakau kepada semua lapisan masyarakat.

Pameran ini memberi maklumat mengenai biodata dan salasilah keluarga Yang Di-Pertuan Agong ke-16.

Pameran ini menceritakan ringkasan biodata dan kisah-kisah 25 Rasul.

 
 
Powered by Phoca Download

services

Save

Save

facilities

Save

eapp

Save

Save

Save

Save

EZProxy